[VIDEO]: Japanse gezinsauto wordt een 2000PK drifter!

[VIDEO]: Japanse gezinsauto wordt een 2000PK drifter!

Alleen een gek zou een Altima ombouwen tot 2000PK, achterwielaangedreven familie-sedan. Maar juist dat is gebeurd in Amerika. En het eindresultaat ziet er eigenlijk best dik uit!

Natuurlijk is het niet onmogelijk om met deze (oorspronkelijk voorwielaangedreven) Nissan Altima slippende banden te krijgen, maar met alle kracht op de achterste twee is zijwaarts gaan toch iets gemakkelijker. Chris Forsberg nam deze gedachte serieus, en kocht daarom een exemplaar uit 2021. Deze gaf hij een zogenoemde ‘RWD-swap’ én het populaire VR38DETT motorblok van een GT-R.

Nissan, Altima, Drift, 2000PK
Bron: © Al Norris

De uitstraling van de Nissan Altima is ook niet meer bepaald ‘family-sedan’. Het ophalen van de kinderen bij school is nagenoeg onmogelijk door de verlaging, maar dat vinden we helemaal niet zo erg. Het wordt nog beter; de Altima is volledig 3D-gescand om wielen, vering en chassis te ontwerpen. Binnen is het ook wat killer dan voorheen. Een Recaro racestoel, handrem en rolkooi vormen het interieur.

En het meest bizarre aan dit plan? Het vervangen van de 2.4L 4-inlijn (met 150PK) door het VR38DETT-blok dat vooral GT-R liefhebbers zullen herkennen. Uit deze motor is maar liefst 2,000PK te persen door diverse onderdelen. Vanwege de drukke agenda is de Altima momenteel teruggeschroefd naar een 1,300PK afstelling, wat ook niet misselijk is natuurlijk. Hij wordt daarbij goed gekoeld door een oplossing van C&R Racing. (Dat hun technologie ook levert aan top teams in de Formule 1 en NASCAR).

Zien hoe deze knotsgekke Altima zich gedraagt op het asfalt? Vanaf 8:30 is er een demonstratie.

Meer over bizarre auto’s lezen? Bekijk dan ook:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.