[VIDEO] Is dit de nieuwe BMW M4 CSL?

[VIDEO] Is dit de nieuwe BMW M4 CSL?

In 2004 was het alweer voor het laatst dat BMW een CSL-plakkertje op een auto plakte. De E46 M3 CSL ging toen uit productie. Maar BMW heeft aangekondigd dat de badge terug komt!

En de Coupe Sports Lightweight gaat de GTS-badge vervangen! Nu we deze ‘spyshots’ zien van de BMW M4 met heftige aerodynamische aanpassingen, lijkt het erop dat de M4 de terugkomst van de CSL gaat inluiden!

De M4 GTS (welke overigens al volledig uit is verkocht) die als basis heeft gediend voor deze Ringracer is aangedikt met een dikke splitter op de neus, andere zijschermen, een ongelooflijk vette diffusor achterop en een uitlaat die brult op standje ‘gehoorbeschadiging’. Wat ons betreft een duidelijke hint dat de GTS-badge die nu nog achterop zit, vervangen wordt door een CSL-plakker. Deze testauto ademt gewoon racerij!

De M3 CSL was ook een heftig uitgeklede M3, dus we gaan er vanuit dat de M-engineers ook bij deze M4 aan de slag mogen met CFRP, Carbon Fiber Reinforced Polymer, om het gewicht van 1.510 kilogram drastisch af te slanken. En waar de carrosserie af moet slanken, wordt de 3 liter 6 in lijn met dubbele turbo nog eens flink opgepept. 500 pk is het minimale wat wij verwachten van de nieuwe krachtpatser! Een automatische versnellingsbak zal niet ontbreken, maar wij hopen op een handbak, dat snappen jullie ook wel.

Nu kunnen we het gaan hebben over de toekomstige concurrenten van de M4 CSL, maar laten we eerst maar even afwachten in welke vorm BMW de CSL-badge weer terug op de markt gaat brengen!

BMW M4 CSL

BMW M4 CSL

BMW M4 CSL

BMW M4 CSL

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.