[Video] Is de 458 Speciale Aperta de lekkerste Ferrari van dit moment?

[Video] Is de 458 Speciale Aperta de lekkerste Ferrari van dit moment?

De LaFerrari is natuurlijk Ferrari’s huidige topmodel, maar is het ook de lekkerste Ferrari van dit moment? Wij denken van niet!

We reizen af naar Monaco, de plek waar de Ferrari’s je om de oren vliegen. YouTuber Gumbal wist hier een heerlijke Ferrari 458 Speciale Aperta vast te leggen, eentje in het Giallo Modena, zonder striping en met wat Novitec details. Helaas is de politie aldaar streng wat betreft rondscheurende supercars dus heel veel geluid horen we helaas niet maar des te beter we hem kunnen bekijken!

De Ferrari 458 Speciale A is de krachtigste Ferrari Spider ooit gebouwd en daarnaast is het ook de sterkste atmosferisch straatlegale auto met V8 die de Italianen hebben gemaakt. De 458 Speciale A is pas de 3e Ferrari die de naam Aperta mag dragen. De eerste was de 599 SA Aperta waarvan er 80 zijn gemaakt en de tweede was de P540 Superfast Aperta welke een one-off is. Van de Ferrari 458 Speciale A(perta) worden er 499 gebouwd. Evenveel auto’s als de LaFerrari. Dit specifieke exemplaar nog eens extra ‘apart’ door de kleurencombinatie en dan met name de Italiaanse vlag die terugkomt op de diffuser, de side skirts, de luchtroostertjes aan de voorkant en in het interieur.

De Ferrari 458 Speciale Aperta maakt zoals eerder gezegd gebruik van een V8, 4.5 liter groot. Deze levert 605 pk en 540 Nm aan trekkracht waarmee hij met zijn 1.340 kilogram van 0 tot 100 km/h sprint in 3,0 seconden en tot de 200 km/h duurt 9,5 seconden.

Is dit de lekkerste Ferrari van dit moment of denk jij daar anders over?

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.