[VIDEO] Hypercars gaan los op verlaten vliegveld!

[VIDEO] Hypercars gaan los op verlaten vliegveld!

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijkse feestje van Supercars Owners Circle. Ook dit jaar kwam de groep bijeen op Gstaad Airport in Zwitserland.

Het verschil met vorig jaar? Nu nog meer hypercars! Oprichter van de club, Florian Lemberger, richt zich op de absolute elite van het supercar-wereldje. Lid worden doe je niet door zomaar even een formuliertje in te vullen en een X bedrag te betalen. Om lid te mogen worden moet je worden goedgekeurd en dien je een collectie met een waarde van minstens €5 miljoen te hebben. Dat is overigens de absolute ondergrens, want het gemiddelde zou liggen op een flinke €25 miljoen. Bovendien is er een maximum aantal leden van 150 vastgesteld. Daarnaast zou het lidmaatschap zelfs gratis zijn en betaal je gemiddeld €3000,- per event waaraan je deelneemt.

Zo’n zeer exclusieve club trekt de aandacht van de allerrijksten van deze wereld en dat is wel te zien aan het deelnemersveld van dit jaar. Naast de velen Bugatti Chirons en Veyrons in alle soorten en uitvoeringen, zien we dit jaar extreem veel Koenigseggs. Zelfs van de Koenigsegg One:1 waarvan er maar een aantal zijn gebouwd zijn er twee stuks aanwezig en ook zien we meerdere Regera’s. Ter opfrissing van je geheugen: de One:1 moet het doen met 1360 pk en 1371 Nm koppel, terwijl de Regera goed is voor 1500 pk en 2000 Nm koppel. De 0 naar 400 km/h sprint doet de Regera in slechts 22,87 seconden!

Naast deze extreme hypercars zijn er ook enkele iconen aanwezig zoals Ferrari Enzo Ferrari, Porsche Carrera GT en Mercedes-Benz SLR McLaren. Voor ieder wat wils en in ieder geval genoeg moois voor veel kijkplezier.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.