[VIDEO] Huracán STO nog iets te gewoon? Dan is dit wat voor jou!

[VIDEO] Huracán STO nog iets te gewoon? Dan is dit wat voor jou!

Super Trofeo Omologata. De STO belooft Huracán-eigenaren de belevenis van een GT3-racer, waarmee je (als het moet) naar de supermarkt kan rijden. Toch vindt een garage in Amerika dat deze Lamborghini nog iets pittiger mag zijn.

Bron: © Underground Racing

Ja, je leest het goed. Ze vonden de Huracán STO niet spannend genoeg. Inmiddels heeft het bedrijf al aardig wat ervaring met Lamborghini’s. Zo maakte het eerder bizarre ‘builds’ voor de Aventador en Performante. Daar zijn laatst dus ook een aantal STO’s aan toegevoegd.

De Huracán STO in kwestie is het Italiaanse monster van ene @simon__jt. Hij heeft zijn Lamborghini een aantal weken geleden afgezet bij de voordeur van Underground Racing. Afgelopen week kreeg hij eindelijk de sleutels terug, en is de komende tijd waarschijnlijk op iedere drag-strip van Amerika te vinden.

Het bizarste komt nog; deze Huracán kan op E85 ‘race-fuel’ maar liefst 1650 pk uitpersen. En dat noemen ze bij deze garage dus een ‘Stage 1‘ versie. Mocht je nou geen E85 kunnen tanken bij het lokale tankstation, dan heeft het op 93 octaan nog steeds zo’n 1200 Italiaanse paardjes.

Van origine is de Huracán STO een tweewiel aangedreven supercar, maar is bij deze garage nu omgetoverd tot AWD (vierwielaangedreven). Je kan trouwens nog gewoon terugschakelen naar 2WD als je de rotonde iets anders wilt benaderen.

Hieronder een demo van het eindproduct:

Bron: © Instagram Underground Racing

Bekijk ook eens:

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.