[VIDEO] Hoe snel is de Porsche Taycan Turbo S?

[VIDEO] Hoe snel is de Porsche Taycan Turbo S?

Hoewel de Porsche Taycan en Tesla Model S veel van elkaar verschillen in meerdere opzichten, kunnen we het toch niet laten deze EV’s met elkaar te vergelijken.

YouTube kanaal Drag Times wist een Porsche Taycan Turbo S te bemachtigen en nam hem mee naar een dragstrip. Zoals wordt uitgelegd in de video was de baan niet volledig voorbereid en dat zou de reden geweest zijn dat het instant-koppelmonster enige wielspin ervoer bij de start. Voor de goede orde, de Porsche was volledig opgeladen voordat ‘ie aan de sprintjes begon en volgens de video was iedere sprint verantwoordelijk voor 2% daling van de accucapaciteit.

De Turbo S is het topmodel van Taycan en heeft in launch control modus een overboost functie waardoor er maximaal 761 pk en 1050 Nm koppel beschikbaar is. Het 0 tot 100 km/h sprintje komt daarmee uit op 2,8 seconden en dat komt redelijk overeen met de 0 tot 60 mph (96,56 km/h) cijfers die weg terugzien in bovenstaande video. De best gemeten tijd kwam zelfs uit op 2,42 seconden voor het 0 tot 60 mph sprintje. 100 tot 200 km/h doet de Porsche Taycan Turbo S in slechts 6,63 seconden.

Uiteindelijk komt de beste sprint uit op een tijd van 10,555 seconden voor de kwart mijl, met een snelheid van omgerekend 207,65 km/h. De beste Tesla Model S kwart mijl tijd die tot nu toe werd vastgelegd door Drag Times ligt op 10,51 seconden. Drag Times zal de Taycan Turbo S snel weer op de dragstrip zetten, en met een geprepareerde baan wordt geschat dat ‘ie sneller zou moeten zijn dan de snelste Tesla Model S… We gaan het zien!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.