[VIDEO] Hennessey pakt de nieuwe Ford GT bij de ballen!

[VIDEO] Hennessey pakt de nieuwe Ford GT bij de ballen!

Ford GT Hennessey

Hennessey Performance kennen wij autoliefhebbers als de tuner die projecten tentoonstelt die starten als al gruwelijk snelle auto’s die nog eens flink op hun donder zijn gegeven. En met de nieuwe Ford GT wordt dat niet anders!

De tuner staat bijna synoniem voor ‘fabrieksvermogen maal twee’ dus je kunt er de klok op gelijk zetten dat het met deze Ford GT precies dezelfde kant op gaat. De fabrieksopgave van Ford luid ‘655 pk en 745 Nm aan koppel’ voor de nieuwe GT en daarmee schiet deze aerodynamische kogel al in 3 seconden naar de 100!

Hoe Hennessey dit varkentje gaat wassen? Dat weten we nog niet, want de tuner heeft de Ford GT pas net in ontvangst genomen. Wat we wel weten, is dat het een heel interessant project gaat worden. De vorige generatie was namelijk bedeeld met een 5,5 liter V8, maar de emissie-regels zijn aangescherpt en daarom is er nu een twin-turbo 3,5 V6 EcoBoost motor onder de kap te vinden.

De Lone Star State-tuners zijn nog een beetje vaag over hun plan, maar ze hebben wel al een boodschappenlijstje aan aanpassingen gepubliceerd:

  • Verbetering van de luchtinlaten
  • ECU tuning
  • Nieuwe intercoolers
  • Een nieuw uitlaatsysteem
  • Twin-turbo upgrades
  • enz.

Het lijkt net het verlanglijstje voor Sinterklaas van je zoontje, maar deze Hennessey-variant is een beetje de grote-mensen-versie. En wed maar dat er binnenkort een strepentrekker pur sang gepresenteerd wordt met een vermogen dat sowieso 4 cijfers lang is!

Hoe we dat weten? Nou, Hennessey is om dit moment bezig om de Challenger Demon te kietelen van 840 pk naar 1.500 pk, dus een Ford GT met meer dan 1.000 pk is binnenkort keiharde werkelijkheid. Wedden? Geniet voor nu nog maar even van de Ford GT Heritage Edition zolang hij nog standaard is.

Ford GT Hennessey

Ford GT Hennessey

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.