Hennessey is back at it again! 1.500 pk in de Dodge Demon

Hennessey is back at it again! 1.500 pk in de Dodge Demon

Dodge Demon Hennessey

De Dodge Challenger Demon heeft de titel van ‘Meest krachtige productie V8’ al binnen. Maar dan is er Hennessey. En we weten dat zij kunstenaars zijn wat betreft het op tafel gooien van immense vermogens!

En bij deze Demon is dat niet anders. Was er eerst de Hennessey Trackhawk, waar het vermogen van de Grand Cherokee keer 1,5 ging en daarna de Velociraptor 6×6 waarbij het vermogen ook keer 1,5 ging. ‘2018 wordt een jaar waarin we echt alle registers open gaan trekken’ moeten ze hebben gedacht aan de andere kant van de wereld, want deze Demon is niet van deze wereld.

De 6,2 liter V8 zet af-fabriek strepen op het wegdek door 851 paardjes los te laten. Hennessey zet nog eens bijna een verdubbelaar in en klapt 1.500 pk op tafel! Vijf-tien-honderd! Hoe ze het doen? Daar durven we nog niets concreets over te zeggen, enkel is het duidelijk dat er een kanon van een supercharger gemonteerd wordt en dat er intern ook voor een godsvermogen aan de motor verspijkerd wordt.

Leuk detail: Mocht je de dragstrip op willen met je opgepompte Demon, dan kun je bij de NHRA aankloppen voor een rolkooi en parachute voor de nodige ‘afremmings’. (National Hot Rod Association voor de niet-kenners) Het moge wel duidelijk zijn dat deze Demon met een pot pre-workout in de nek, thuishoort op de strip. Met een Amerikaan de openbare weg op gaan die dit vermogen op de achterwielen kan katapulteren, is niet het meest veilige om te doen op je vrije zondag. Maar he, ‘Ride or die!’ zouden Dominic Toretto en Letty je zeggen!

Tot de tijd dat we meer informatie met jullie kunnen delen over deze Demon, trakteren we jullie op een rits hele lekkere wallpapers!

Dodge Demon Hennessey

Dodge Demon Hennessey

Dodge Demon Hennessey

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.