[VIDEO] Grand Cherokee Trackhawk vernedert Hellcat

[VIDEO] Grand Cherokee Trackhawk vernedert Hellcat

Hellcat Trackhawk

Amerikanen houden van racen, of het nou NASCAR, Champ Car of op de dragstrip is, dat maakt niet uit. Wanneer er rubber in het rond vliegt en er zoveel herrie is dat zelfs oma om oordoppen vraagt, zijn de Amerikanen al snel blij. In deze aflevering van Hillbilly-racerij: De Jeep Grand Cherokee Trackhawk versus de Dodge Hellcat.

Krachtpatsers die racen als vader en zoon, zo zou je deze race kunnen zien. Het hoog-op-de-poten-gezette sprintkanon, de Trackhawk zonder trekhaak, tegen zijn sportschoolliefhebbende zoon, de Dodge Hellcat. De cijfers van beide auto’s zijn nagenoeg identiek: ze pompen beide 707 pk door de motor heen met een koppel van 880 Nm erbij. De ironie wil dat de Trekhaak 3,5 seconden doet over een sprintje naar de 100, waar de Hellcat er 3,6 seconden over doet.

En dat tiende verschil in het sprintje naar de 100 is makkelijk te verklaren. De Trackhawk heeft een partijtje brede achterbanden, je 30 centimeter lange liniaal van de basisschool beschiet er niet aan, en heeft met zijn ‘huif’ net dat beetje extra gewicht bij te zetten. Overigens een ideale ‘grocerygetter’ door die grotere kofferbak. Daarnaast staat de Hellcat er om bekend moeite te hebben met het op het asfalt krijgen van de 707 pk bij een staande start.

Maar dat zijn cijfertjes, hoe ziet dat er in werkelijkheid uit? De race betreft een afstand van 1/8 mijl. Helaas hebben we geen beelden van de uiteindelijk tijden, maar we hebben ons laten vertellen dat de Jeep dit stukje in 7,4 seconden af heeft gelegd waar de Hellcat er 7,7 seconden over deed. Getuige de start, moet de tussensprint van de Hellcat wel knoerhard zijn gegaan..

https://www.facebook.com/Moparian/videos/1650099658369056/

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.