[VIDEO] G63 AMG doet 200 km/h in de stad en crasht

[VIDEO] G63 AMG doet 200 km/h in de stad en crasht

Speeding in a G class goes as expected. from r/IdiotsInCars

Door het Corona-crisis is het in veel steden een stuk rustiger op de weg. Dat betekent echter niet dat je zonder gevaren door de stad kunt scheuren, zeker niet in als het ook nog eens regent…

Na ongeveer twintig seconden in de video komt de bestuurder aan op een kruispunt en gaat het goed mis. De chauffeur reed ongeveer 170 km/h voordat hij zijn telefoon opzij draaide, dus we kunnen niet echt zien waardoor het ongeluk is veroorzaakt, maar het resultaat is dat de G63 AMG op zijn kant werd gelegd.

Als we kijken naar de foto’s zien we een trambaan, wellicht dat de banden over het natte, gladde metaal gleden? Het ongeluk vond plaats in Rusland, waar de maximumsnelheid in de stad overigens 60 km/h blijkt te zijn. We zien wel vaker gekke filmpjes van dwaze bestuurders in Rusland, maar meestal lijkt het allemaal wel goed te gaan. Dit keer dus helaas niet. We hebben geen informatie over hoe de bestuurder en zijn eventuele passagier er vanaf zijn gekomen. In de laatste momenten van de video is te zien hoe de bestuurder door de auto wordt geslingerd, wat suggereert dat hij zijn veiligheidsgordel niet droeg.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.