[VIDEO] Ford GT Heritage Edition op de rollenbank

[VIDEO] Ford GT Heritage Edition op de rollenbank

Ford introduceerde in augustus vorig jaar een speciale livery voor de 2018 Ford GT, de ’67 Heritage Edition – een styling pakket geïnspireerd op de GT40 waarmee A.J. Foyt en Dan Gurney de Le Mans reden in 1967. De auto kwam niet met prestatie-upgrades, maar dat betekent niet dat het vermogen ontbreekt. Een nieuwe video van Hennessey Performance komt dat bewijzen.

We hebben hier te maken met een 100% standaard 2018 Ford GT Heritage Edition die op de dyno staat met 581 pk en 695 Nm koppel op de achterwielen. De fabrieksnummers van de auto zijn echter 647 pk en 746 Nm koppel uit de 3,5-liter twin-turbo EcoBoost-motor. Fair enough, er is een verschil in het meten van het vermogen op het blok en het meten van het vermogen op de wielen. Als je het mij vraagt, zijn dit allemaal behoorlijke cijfers voor de supercar van Ford, maar er is één ding dat ik graag zou willen verbeteren: het uitlaatgeluid. Misschien moet er een uitlaatsysteem van bijvoorbeeld Akrapovic aan te pas komen om deze zwakte gemakkelijk op te lossen.

Een ander ding dat ik mij afvroeg, is hoe Ford een standaard Ford Mustang met 700 pk voor minder dan $100.000,- kan verkopen, terwijl deze nieuwe Ford GT een half miljoen dollar moet kosten…

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.