[VIDEO] Ferrari test met V6-motor!

[VIDEO] Ferrari test met V6-motor!

Het ziet er misschien uit als een Ferrari 488 GTB, maar is het toch niet helemaal…

Ferrari heeft beloofd alles in het werk te stellen om de atmosferische V12-motor te behouden door deze te laten voldoen aan de steeds strenger wordende emissievoorschriften. Maar zelfs de knappe koppen uit Maranello moeten radicale maatregelen nemen om zich aan te passen aan deze strengere wetten. Zo moet het merk met het steigerende paard zijn CO2-voetafdruk verkleinen, en er lijkt geen hier geen andere manier voor dan elektrificatie te omarmen.

De in 2013 geïntroduceerde LaFerrari stelde het bedrijf in staat om zijn eerste stappen te zetten in de wereld van hybrides. Inmiddels is de nieuwste en meest geavanceerde aandrijflijn te vinden in de SF90 Stradale met vier cilinders minder. Ferrari zal afscheid nemen van nóg twee cilinders met zijn V6-hybride die inmiddels volop wordt getest.

Zo werd dit prototype, die eruitziet als een 488 GTB. betrapt op het Fiorano circuit van Ferrari. Hij klinkt zeker niet als een V8, laat staan als een V12, maar het is nog steeds heel goed voor slechts een V6.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.