[Video] Ferrari LaFerrari draait donut in hangar

[Video] Ferrari LaFerrari draait donut in hangar

Ferrari LaFerrari Donut

Ken je Paul Bailey nog? De Britse zakenman die onlangs zijn Ferrari LaFerrari ophaalden om vervolgens op dezelfde dag ook zijn McLaren P1 én Porsche 918 Spyder in ontvangst te nemen. Dit weekend reed hij alle drie de hypercars uit de garage om ze eens goed uit te laten!

Tijdens de Supercar Driver Secret Supercar Meet besloot Paul dat er best wat profiel van zijn banden kon en legde daarom een laagje rubber neer in een van de hangars aldaar. Een dag eerder bracht zette hij zijn Rosso Fuoco LaFerrari naast een Bugatti Veyron tijdens het evenement Vmax200. Uiteraard was Shmee150 aanwezig en schoot de volgende video’s.

Op de in totaal twee kilometer lange landingsbaan hadden de organisatoren van het Vmax200 evenement een snelheidsmeter geplaatst op ongeveer 1,5 kilometer vanaf de startlijn. De Ferrari LaFerrari passeerde dit punt met een snelheid van 332 km/h terwijl de Bugatti Veyron een snelheid van 345 km/h wist te behalen. Dankzij het natte asfalt trok de Bugatti Veyron dit keer aan het langste eind; de achterwiel-aangedreven LaFerrari had iets meer moeite in de natte omstandigheden. Toen de baan later die dag was opgedroogd haalde de Veyron overigens een snelheid van 361 km/h.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.