[VIDEO] Ferrari LaFerrari doet 372 km/h op lege Autobahn!

[VIDEO] Ferrari LaFerrari doet 372 km/h op lege Autobahn!

Als je dan toch zo nodig hard wil rijden, doe dat dan niet met een G63 AMG in de stad. Deze Duitser heeft het beter bekeken en maakt gebruik van een nagenoeg lege Autobahn!

Wist je dat de Ferrari LaFerrari in 2013 werd geïntroduceerd en inmiddels al 7 jaar oud is? Onder het prachtige design schuilt een 6,3-liter V12 die op zichzelf al 800 pk produceert. In combinatie met het mild-hybride systeem komt het maximale vermogen uit op 963 pk. De Italiaanse hypercar doet 0 naar 100 km/h in minder dan drie seconden en de topsnelheid ligt officieel op 350 km/h. In een nieuwe video die op Instagram wordt gedeeld, laat zien dat de topsnelheid nog iets hoger ligt.

De video toont een witte Ferrari LaFerrari, die al boven de 200 km/h rijdt, de bestuurder schakelt nog eens terug en trapt het het gaspedaal nog dieper in. De LaFerrari komt in enkele seconden op een snelheid van +300 km/h, wanneer de acceleratie ietwat begint te vertragen in de zevende versnelling. Langzaam kruipt de snelheid van de LaFerrari omhoog en passeert de officiële topsnelheid van 350 km/h. Uiteindelijk wordt een snelheid van 372 km/h bereikt voordat de video stopt.

[BEKIJK OOK: Ferrari 812 Superfast doet 320 km/h op Autobahn]

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.