[Video] Ferrari FXX K gaat los op Fiorano

[Video] Ferrari FXX K gaat los op Fiorano

De eerste officiële trackday van Ferrari Corse Clienti waar eigenaren van de Ferrari FXX K hun nieuwe speeltje kunnen uitlaten, moet nog plaatsvinden. Toch rijden er met regelmatig exemplaren over Ferrari’s testcircuit Fiorano in Italië.

Ferrari FXX K Facts
Met een gecombineerd vermogen van 1.050 pk heeft hij 87 pk meer dan de Ferrari LaFerrari en 50 pk meer dan McLarens circuit-speeltje, de P1 GTR. Dit vermogen komt van de 6.3-liter V12 motor in samenwerking met een elektromotor en zorgt bovendien voor een maximaal koppel van 900 Nm!

De verbrandingsmotor is ingrijpend gereviseerd voor het gebruik op het circuit met onder andere nieuwe nokkenassen en herontworpen inlaatspruitstukken. Ook zijn de dempers uit het uitlaatsysteem verwijderd waardoor de FXX K zal janken als geen ander. Hoewel er geen 0 tot 100 km/h tijd is vrijgegeven door Ferrari, zal het extra vermogen in combinatie met de Pirelli P-Zero slicks en sensoren die allerlei belangrijke zaken meten, ervoor zorgen dat hij ongetwijfeld sneller op de 100 km/h zit dan de standaard LaFerrari die vanuit stilstand na 2,9 seconden de 100 km/h haalt.

Het bekende Manettino knopje op het stuur kent 4 KERS-standen: Qualify, for maximum performance within a limited number of laps. Long Run to optimise performance consistency. Manual Boost for instant maximum torque delivery. Fast Charge, for a fast recharge of the car’s battery.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.