VIDEO: Eerste blik op de Tesla Cybertruck

VIDEO: Eerste blik op de Tesla Cybertruck

Al meer dan 2 jaar geleden schudde Elon Musk het internet door elkaar met de aankondiging van de Cybertruck. Eind 2019 werden de eerste schetsen gedeeld en de kritieken op de eerste Tesla pick-up waren niet mals: ‘Hoe kun je dit een auto noemen?’ en ‘Mijn kind van 3 kan dit nog tekenen’.

De hype was er niet minder om en ondanks dat de release al meerdere malen uitgesteld is, kijkt een grote groep mensen nog steeds uit naar de komst van de eerste off-road Tesla. Om het Tesla-aandeel weer een beetje in waarde te laten stijgen, zal er gekozen om nu weer eens een video het wereldwijde web op te laten schieten.

Ziet het exemplaar in de video er in real-life dermate anders uit dan in de schetsen? Nee, alles behalve. De auto is net wat minder hoekig en oogt daarmee ietwat vriendelijker en de auto is voorzien van joekels van spiegels, maar verder is het Robocop- en Back To The Future-gehalte nog steeds erg hoog.

Daarnaast geen futuristische velgen meer, maar een set velgen die je ook onder een Ford Raptor terug zou kunnen zien en om de regen uit je gezichtsveld te vegen is er gekozen voor een enkele ruitenwisser. Hadden wij daarvoor gekozen? Nee, wij zouden gewoon voor een conventionele oplossing van 2 ruitenwissers kiezen, maar de ruitenwisser zal zijn functie vast vervullen.

In de video komt de kofferruimte ook nog aan bod, dit exemplaar lijkt voorzien te zijn van een kunststof inbouw voorzien van een soort van anti-slip materiaal. Handig, maar wij zouden ook overwegen een klep te monteren om er een gesloten ruimte van te maken. Wij zien deze Cybertruck nog niet door de woestijn of bospaden rammen en met het gerucht dat pas in de loop van 2023 de eerste Cybertrucks uit de fabriek zullen rollen, zal beeldmateriaal daarvan ook nog wel even uitblijven!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.