[VIDEO] Een lesje ‘hoe gebruik ik mijn richtingaanwijzer!?’

[VIDEO] Een lesje ‘hoe gebruik ik mijn richtingaanwijzer!?’

Tijdens de rijlessen en ook daarna wordt je vaak gezegd ‘Wees een heer in het verkeer!’ en uiteraard knikken we dan allemaal instemmend ‘Ja, dat doen we’. Echter, nadat we ons rijbewijs hebben, laat onze hoffelijkheid vaak te wensen over!

Een dubbele doorgetrokken streep, een stoplicht wat op donker, heel donker, oranje staat nog even snel meepakken of op de invoegstrook zonder pardon je auto er tussen bonjouren. Velen van jullie kunnen vast wel iemand opnoemen die wel eens zo’n overtredinkje begaat. Maar wij snappen dat, je wil natuurlijk zo snel mogelijk thuis zijn na een lange dag werken. ‘Wachten’ is een woord wat spontaan uit onze vocabulaire lijkt te zijn verdwenen.

En wij van Hart voor Auto’s houden ons ook niet altijd aan de regeltjes, laten we dat voorop stellen. Maar wij, of laat ik in dit geval ‘ik’ zeggen, breng jullie als autoliefhebbers ook graag iets bij. Veel weggebruikers kennen de richtingaanwijzer en de werking ervan niet, ze weten überhaupt niet dat er een hendel aan de linkerkant van hun stuur zit waarmee ze die kunnen bedienen. Daarom heeft dit artikel een wat educatievere inslag en neem ik jullie mee in de wereld van de richtingaanwijzer, wat die nu eigenlijk doet en hoe je hem kunt gebruiken. En laat ik hier vooral niet de focus op de BMW-rijder leggen, maar ik heb wel een hele lekkere BMW 1M Coupe meegebracht, die richtingaanwijzer ligt zo lekker in de hand. Jullie kunnen nu vast wel iemand bedenken die deze video even moet bekijken he. Voor diegene die niet kunnen wachten: richtingaanwijzer-actie vanaf 01:25!

BMW 1M Coupe

BMW 1M Coupe

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.