[VIDEO] Een kijkje in de geheime ‘car barn’ van Richard Hammond

[VIDEO] Een kijkje in de geheime ‘car barn’ van Richard Hammond

De schuur staat vol met klassiekers uit de oude TopGear tv-serie

Richard Hammond heeft door de jaren een jaloersmakende verzameling van auto’s opgebouwd, en laat ons in een tour door zijn ‘geheime’ Britse boerderij een aantal parels uit deze collectie zien. Hammond blijkt een echte autoliefhebber te zijn, aangezien hij voor elk exemplaar een soort ‘autobubbel’ heeft waaronder ze beschermd worden tegen het gevreesde stof. Goed bezig, Richard!

De tour begint verassend genoeg niet met een auto. Dicht bij de ingang neemt een Suzuki GSX-R 1100 namelijk een plekje in. De motor is nog ‘fris’ met slechts 6.565 kilometer op de teller. Naast de motor staat een zelfbenoemd hoogtepunt van de collectie: een 1969 Ford Mustang met de originele Higland Green lak en zilveren race-strepen. Richard Hammond is al 15 jaar eigenaar van dit beestje, en rijdt er ook met plezier mee in de weekenden.

‘Bekend van de tv-serie’

Een aandachtstrekker in de autocollectie is de Jaguar XK150. De Britse sportwagen is tot in detail gerestaureerd, en is uitgevoerd in Dove Gray met rood-getint interieur. Voor Hammond is het vooral door het ‘straight-six’ motorblok een favoriet. Hij nam ook een XK120 van Jaguar op in zijn verborgen verzameling.

Naast persoonlijke favorieten heeft Hammond ook genoeg topstukken uit de oude TopGear-serie. Zo staat er – weliswaar als een hoopje onderdelen – een nette Series 1 Land Rover Defender. Hij laat daarnaast ook een 1972 MG GTB zien. Dit was overigens de laatste auto die Hammond reed voor het TopGear programma.

Ruimte maken voor meer

Helaas missen er ook wat auto’s, waaronder zijn Porsche 911T én Lotus Esprit 350 Sport, om ruimte te maken voor nieuwe toevoegingen. Met de opbrengst kocht hij nieuwe apparatuur om zijn werkplaats uit te breiden.

Bron: © DRIVETRIBE / YouTube video

Kevin Pollemans

Kevin is al jaren actief binnen de automotive, en vertelt met zijn passie opmerkelijke verhalen over alle soorten auto's; van GT3 Touring tot een 2000 GT-R.