[VIDEO] Een inkijkje bij de Maybach S600 Pullman Guard!

[VIDEO] Een inkijkje bij de Maybach S600 Pullman Guard!

En hoewel de video volledig in het Engels is, staat de betreffende auto gewoon in Nederland!

En die auto is best een bijzonder ding. Je kunt de Mercedes S-Klasse in niet minder dan vier verschillende lengtes krijgen. De langste is de Pullman, maar niet zomaar een gewone Pullman, maar de ultra-dure Guard-versie met bepantsering om de inzittenden te beschermen tegen vrijwel alle gevaren die je maar kunt verzinnen. Zelfs de banden zijn kogelwerend, en achter de achterstoelen bevindt zich een stalen tussenschot om de hoofden van de passagiers te beschermen in geval van een terroristische aanslag.

Deze specifieke Pullman Guard heeft een interessant verhaal omdat het een combinatie is van de pre-facelift Maybach Pullman en de meest recente versie, iets meer dan een jaar geleden onthuld. Gezien het ongeveer anderhalf jaar duurt van bestelling tot levering, betekent dit dat deze auto is besteld voorafgaand aan de release van de Mercedes-Maybach S-Klasse Pullman, maar het heeft wel de glanzende nieuwe grille met de verticale lamellen en de lichtgewicht uitlaat.

Belangrijke CEO’s, oligarchen en staatshoofden zouden moeten weten dat de auto begint als een allesbehalve reguliere Pullman en dan zorgt BRABUS ervoor dat de auto nog iets langer wordt. Zodra het werk is voltooid, meet de S-Klasse maar liefst 6,5 meter en weegt ‘ie 5,6 ton. Voor het verplaatsen van al dat metaal is een twin-turbo V12 met 523 pk en 900 Nm koppel verantwoordelijk. Het is de moeite waard om je erop te wijzen dat de Pullman-facelift in 2018 is opgepompt naar 1.000 Nm koppel.

Devideo bevat enkele veranderingen die de Pullman heeft ondergaan om de Guard-versie te worden, zoals de indrukwekkende dikte van de ramen, de omvangrijke deuren, de sirenes, de zwaailichten, de vlaggenmasten en de noodknoppen in de bekerhouders. Er is ook een extern communicatiesysteem met een luidspreker en een microfoon waarmee mensen in de auto kunnen praten met mensen buiten de auto en omgekeerd.

Al deze exclusiviteit heeft een behoorlijke prijs; de Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard begint bij ongeveer €1,4 miljoen. Het is in feite het duurste model dat je kunt kopen met de driepuntige ster, rekening houdend met het feit dat de Mercedes-AMG One al lang is uitverkocht.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.