[VIDEO] Een G63 AMG 6×6 te mainstream? Koop een Hennessey Velociraptor 6×6!

[VIDEO] Een G63 AMG 6×6 te mainstream? Koop een Hennessey Velociraptor 6×6!

Hennessey Velociraptor 6x6

Naast dat je unieker bent, vlieg je nog sneller door de Sahara heen ook! Mercedes startte met de G63 AMG de 6×6-hype, maar Hennessey denkt dat beter te kunnen. En dat bewijzen ze met de Hennessey Velociraptor 6×6.

Hennessey heeft er een handje van om veel te krachtige auto’s nog krachtiger te maken. Dus ja, toen Ford met de Raptor op de proppen kwam, konden we wachten op het antwoord van Hennessey. Eerder lieten we jullie al kennismaken met de 520 pk sterke Raptor van Geiger Cars. Maar zelfs dat was nog niet exorbitant genoeg volgens de tuners uit Amerika.

‘We maken de ultieme zandbakridder!’ werd het motto. Als basis diende een 2017 Ford Raptor. De laadbak werd verlengd, een verhoogd onderstel werd gemonteerd en de enkele achteras werd vervangen door een variant die vier achterwielen kwijt kon. Daarnaast werden 20 inch wielen met off-road banden gemonteerd die een gemiddelde tractorband bijna een minderwaardigheidscomplex kunnen bezorgen. Het uiterlijk wordt afgemaakt met een dikke bullbar en een stel verstralers op het front. Die verstralers zijn wel zo handig om te zien wat er verderop in de zandbak gebeurt, want daar ben je zo wanneer je aan het crossen bent met je 608-pk-sterke-G63-AMG-6×6-killer.

Want dat is het. Waar de G63 met 544 pk een sprintje naar de 100 in 7 seconden aflegt, spurt de 608 pk sterke creatie van Hennessey in 4,9 seconden naar de 100. De Hennessey Velociraptor is dus meer dan 2 seconden sneller, 2 seconden! Op het asfalt, dat dan wel weer. Maar who cares!? Hoe ze bij Hennessey die 608 pk uit de 3.5 liter V6 hebben gekregen? Appeltje, eitje, twee turbo’s monteren. En om de buurt te laten weten dat jij van huis weggaat, is er ook nog een compleet RVS-uitlaatsysteem gemonteerd.

Dan denk je alles gehad te hebben, maar er is nog meer, de prijs. Waar je voor de Mercedes €400.000,- af moet tikken, kan de Hennessey Velociraptor al van jou zijn voor €300.000,-. En van dat verschil koop je weer een nette Dodge Viper SRT-10 en Dodge Challenger SRT-8. Dus dan heb je drie ordinaire krachtpatsers voor hetzelfde geld. Of een net ingereden Audi RS6 C7 erbij, oke, dat is ook wel heel tof.

Dus, als je zou moeten kiezen… Welke auto zou je dan kopen naast je Hennessey Velociraptor?

Hennessey Velociraptor 6x6

Hennessey Velociraptor 6x6

Hennessey Velociraptor 6x6

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.