[VIDEO] Een Ferrari 599 GTB om mee te driften? Doen we!

[VIDEO] Een Ferrari 599 GTB om mee te driften? Doen we!

Driften, vanuit de underground ineens volop in de schijnwerpers de laatste jaren. En dan kunnen extreme projecten van de drifters natuurlijk niet uitblijven. ‘Laten we dan maar aan de supercars gaan’ is een vaak waargemaakte gedachte! 

Zag je een aantal jaren geleden vooral Nissan’s en BMW’s zijwaarts over een uitgestippelde route glijden, de auto’s worden steeds extremer. Van een Lamborghini Murcielago en een 550 pk sterke Ford Mustang tot een 1300 pk sterke R35 GTR en Ryan Tuerck’s GT86 met de motor van een Ferrari 458, het gebeurt allemaal.

En nu moest, helaas, ook een Ferrari 599 GTB het ontgelden. Daigo Saito, die nu in de bovengenoemde Lamborghini Murcielago zijn zijdelingse meters maakt, heeft in 2016 al eens een 620 pk sterk Italiaans raspaard omgebouwd tot driftauto. Maar nu is er ook een driftige chauffeur, Federico Sceriffo, die de met V12 motor bedeelde supercar om heeft gebouwd tot bootydancer om deel te nemen aan het Formula Drift-kampioenschap.

De V12 mocht alleen niet in atmosferische vorm het kampioenschap aangaan, nee, er moesten twee jetsers van superchargers gemonteerd worden wat resulteert in ongeveer 917 pk op de achterwielen. Check de video of de Instagram van de beste man voor het geluid! En een supercar zijwaarts laten glijden is natuurlijk gaaf en ontzagwekkend, maar het is geen garantie voor de titel. Anderzijds, sponsoren staan maar al te graag in de rij om hun logo op je zijwaarts-glijdende-Bumblebee, zeker in Amerika. En, het is weer eens wat anders! Maar is het een aanwinst voor de drifsport? Oordeel zelf!

Ferrari 599 Drift

Ferrari 599 Drift

Ferrari 599 Drift

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.