[Video] Duo-Burnouts op Spring Event! BMW 335i & C63 AMG

[Video] Duo-Burnouts op Spring Event! BMW 335i & C63 AMG

Je favoriete 3-serie is terug, en hij heeft een maatje meegenomen om de boel eens goed te slopen!

Mocht je nu om wat voor reden dan ook niet de mogelijkheid — of zin — hebben gehad om je een weg te banen naar het vliegveld van Weeze, om het Spring Event bij te wonen, dan heb ik goed nieuws voor je! Wij waren er, uiteraard, namelijk wél, waardoor we je precies kunnen tonen wat je gezien moet hebben.

Om je alvast een redelijke indruk te geven van de imbeciliteit die de dragstrip die dag te verduren had, lijkt het me gepast om te beginnen met een oude bekende van Hart Voor Auto’s: Marco’s bizarre BMW 335i! Dankzij een slimme afstelling van de wagen loopt het vermogen van zijn Bimmer in een aantal trappen op, waarna hij vanaf de vierde versnelling zo’n 900 pk produceert. Heerlijke superlatieven, zeker wanneer je bedenkt dat hij er in de eerste versnelling “slechts” 550 pk uitpompt. Hiermee zit hij overigens wel nog ruim boven de standaard 457 pk die de C63 AMG produceert, al kan ik me voorstellen dat ook die eigenaar het een en ander aan zijn bolide heeft veranderd!

Of de C63 AMG nu een klein beetje in het niet valt bij die kneitersterke 335i maakt ons echter niet veel uit, want qua geluid maakt hij gelukkig een hoop goed. Er zijn immers weinig dingen zo fantastisch om aan te horen als het geluid van zo’n waanzinnig brute AMG-motor! Daarnaast zijn het beide wagens die ook prima door het leven kunnen als een overactieve gezinswagen, waarmee je in de meivakantie loeihard over de Autobahn kunt vliegen, onderweg naar je appartementje in Tirol.

Precies, dat kún je ermee doen, maar of het ook zo’n strak plan is, blijkt wel uit die gigantische glimlach op het gezicht van beide bestuurders, evenals de reactie van de toeschouwers. Dragracen en het grootverbanden van rubber, tot groot genoegen van een joelend stel petrolheads, zijn nu eenmaal nét iets spannender dan manoeuvreren door het verkeer!

Check de video, en houd vooral onze Facebook pagina in de gaten voor meer toffe content over het Spring Event!

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.