[VIDEO] Driftende Ferrari LaFerrari achtervolgt Porsche Carrera GT

[VIDEO] Driftende Ferrari LaFerrari achtervolgt Porsche Carrera GT

Ken je Powerslidelover op Instagram nog? Deze petrolhead met onder andere een Ferrari LaFerrari Aperta in zijn garage doet zijn naam graag eer aan!

Als je hem volgt op Instagram dan vliegen de heerlijke filmpjes je om de oren. De auto’s van Powersliderlover zijn niet bepaald garage queens te noemen en worden gewoon goed gebruikt, en hoe! In dit geval besloot de LaFerrari-coureur al driftend achter een Porsche Carrera GT aan te rijden. Met 963 pk heeft ‘ie behoorlijk wat meer vermogen dan de 612 waar de Carrera GT het mee moet doen, dus de bestuurder van de eerste kon het zich veroorloven om wat tijd te verspillen.

Wat is de derde auto?
De Porsche Carrera GT en Ferrari LaFerrari zijn leuk, maar wat is nou de camera-auto uit het eerste filmpje? Het is in ieder geval snel genoeg om ze beide bij te kunnen houden! Het gaat hier om een Singer 911; Singer is een van de weinige restaurateurs die gespecialiseerd is in het restaureren van de klassiekere Porsche 911. Een bestaande 911, type 964, wordt volledig gestript en na maar liefst 4000 manuren rolt er dan zo’n fraaie Singer 911 uit de werkplaats. Achterin ligt een luchtgekoelde 4,0-liter zescilinder die om en nabij de 400 pk levert. Hierdoor sprint je in 3,3 seconden naar de 100 km/h. Niet verkeerd!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.