[VIDEO] Dit is em dan, Phoenix de RS6 van Jon Olsson!

[VIDEO] Dit is em dan, Phoenix de RS6 van Jon Olsson!

Hij krijgt het iedere keer weer voor elkaar om de ogen op hem en vooral zijn auto’s gericht te krijgen, Jon Olsson. Was het eerder dit jaar de G-klasse welke dakloos ging, nu is daar de reïncarnatie van zijn RS6 DTM, de Feniks. 

Gisteren konden we jullie al verblijden met de teaser van Jon’s nieuwe RS6  met als toetje de ongelooflijke roffel, bij half gas. En naarmate de uren verstreken, kwamen er stukje bij beetje meer details naar buiten. Dachten we eerst dat de auto in het maagdelijk wit gestoken werd, al snel werd duidelijk dat de passagierskant van de auto in het wit gestoken was en dat de bestuurderskant van de auto in het zwart gestoken was. Met camo-vlekken over de gehele auto, dat dan weer wel. Onopgemerkt door de sneeuw of de nacht banjeren is er echt niet bij met de Feniks. Want de ABT-uitlaatlijn produceert een partij herrie, niet te geloven. Zelfs je oma die in het verzorgingstehuis woont en gaat slapen zonder hoortoestel in, wordt wakker wanneer de Feniks tot leven wordt gewekt, drie huizenblokken verderop!

De RS6 DTM (waarmee Jon ook al eens zijn rijbewijs in mocht leveren) kenmerkte zichzelf natuurlijk door de DTM-stijl bodykit, deze is helaas (nog) niet uit de as herrezen. Uitermate jammer, maar als we maar gewoon blijven aandringen bij onze Jon, dan moet ie vast wel een keer overstag gaan. Dus jullie weten wat jullie te doen staat. De wielen zijn minstens zo spraakmakend. Ook een knipoog naar zijn vorige RS6, matzwarte sloffen met rode accenten, dit keer mogen de voorwielen witte accenten dragen om de two-tone lak op de auto nog maar eens kracht bij te zetten. Is het jullie al opgevallen dat er Michelin-bandenletters op Continental banden zijn geplakt? Nu is het wachten op meer beeldmateriaal en inside information. Jon heeft in ieder geval een ritje van 700 kilometer voor de boeg met zijn Feniks.

Zou hij na dat ritje ABT al bellen om een regelbare klep in zijn uitlaat te laten monteren?

Jon Olsson RS6 Phoenix Feniks

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.