[VIDEO] Dit is de nieuwe Nissan GT-R50

[VIDEO] Dit is de nieuwe Nissan GT-R50

Bij degene die nu denkt: ‘Dit kan toch niet de opvolger zijn van de R36 GT-R!?’. Nee, gelukkig is dat niet zo. 

En ik zeg ‘gelukkig’ met een reden. Want ik snap een hele hoop van de concept-ontwerpen van de designhuizen niet. Van die concepten die onthuld worden op Pebbles Beach en Concours d’Elegance en waarvan je dan denkt: ‘Die komt toch nooit door de RDW-keuring in Nederland?’ 

Maar nee, deze auto is gebouwd met een reden. De GT-R50 is het feestnummer van de 50-jarige verjaardag van designhuis Italdesign en de Nissan GT-R. Tijdens een kopje koffie zeiden de twee tegen elkaar ‘He, volgend jaar worden we allebei 50, zullen we een feestje geven?’ en zo geschiedde, in juli 2018 mag iedereen die genoeg geld neerlegt, meedoen met het feestje.

Goed, niet de opvolger van de R36 dus, wel een kanonskogel met de smoel van een vogelbekdier. Wel een verdomd snelle en gestroomlijnde dan. Een 3,8 liter V6 die je bijna kan laten opstijgen, want met 720 pk en 780 Nm moet je toch goede spoilers hebben om je op de grond te houden!

Italdesign nam dus het uiterlijk voor hun rekening en dat resulteert in een nieuwe neus, een daklijn die 54 mm lager ligt en de kofferklep die zo gemaakt is dat die dienst kan doen als zitje wanneer je de spoiler als picknicktafel wil gebruiken. Eigenlijk is cosmetisch alles nieuw aan deze auto.

Nee, alle gekheid op een stokje. Ik loop de GT-R50 een beetje belachelijk te maken. Maar zoals het de GT-R betaamt is het een auto die je in verlegenheid kan brengen en deze auto is een weerspiegeling van de richting die automotive-design in gaat slaan in de toekomst! En des te langer je er naar kijkt, des te meer je het design gaat waarderen. Dit is mijn mening, wat is jullie mening over deze krachtpatser?

Nissan GT-R50

Nissan GT-R50

Nissan GT-R50

Nissan GT-R50

Nissan GT-R50

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.