[Video] Dit is de eerste review van de Bugatti Chiron!

[Video] Dit is de eerste review van de Bugatti Chiron!

Carfection heeft het voor elkaar, voordat Top Gear hun review dit weekend kan uitzenden.

De kracht van Bugatti, buiten de motoren om, is dat ze een auto kunnen maken die gedurende haar leven geen enkel moment irrelevant raakt. De Veyron is inmiddels alweer 12 jaar oud, maar bleef je op een bepaalde manier, ondanks de verouderde techniek, toch een kijkje in de toekomst geven. En dan is daar de Chiron, die je de Veyron doet vergeten. Ik bedoel, alleen al dat achterlicht, die bestaat uit 82 LED-lampjes, lijkt regelrecht uit een jaren ’70 sci-fi film te komen.

De Chiron verbetert de Veyron op praktisch ieder plekje waar de Veyron tekortkomt. Krankzinnig is het enige woord wat ook maar een klein beetje in de buurt komt om hem te beschrijven. Toch zijn er verschillende overeenkomsten, waarvan de motor misschien wel het meest in het oog springt. Ze zijn namelijk grotendeels dezelfde machine, al heeft de Franse formatie het bij de Chiron voor elkaar gekregen om 1500 pk uit de 8-liter W16 te pompen. Net als bij de Veyron, zitten er 4 turbo’s verbonden aan de motor in de Chiron. Het verschil is, dat Bugatti ze zo heeft afgesteld, dat de eerste twee alleen bij lage toeren — tot en met 3800 toeren — gebruikt. De overige twee kicken daarna in. Het extreme vermogen wat het gevaarte produceert wordt overigens niet in de weg gezeten door het gewicht van meer dan 2.000 kg, want kneiterhard gaan doet hij net zo makkelijk! Binnen 2,5 seconden zit je namelijk al aan de 100 km/u. Fun fact: die kan je gewoon bereiken in de eerste versnelling!

Je zal niet verbaasd zijn dat Bugatti er ontzettend trots op is. Ze hebben hem dan ook liefkozend de “world’s fastest concert hall” gedoopt. Wil je meer weten over het verhaal achter de Chiron? Je leest het hier.

Geniet van de video!

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.