[VIDEO] Dit is de Bugatti Atlantic die nooit werd geïntroduceerd!

[VIDEO] Dit is de Bugatti Atlantic die nooit werd geïntroduceerd!

In 2009 toonde Bugatti de vierdeurs 16C Galibier, een model dat helaas nooit in productie ging. Een ander Bugatti-model dat bijna het levenslicht zag maar waar nooit iets over bekend is gemaakt, is de tweedeurs Bugatti Atlantic.

In een nieuwe video van Supercar Blondie zien we het geheime model van dichtbij en krijgen we een goede kijk op het opvallende ontwerp, het prachtige interieur en de unieke aandrijflijn. In tegenstelling tot de Chiron, laat de geheimzinnige Atlantic de W16-motor achterwege en maakt ‘ie gebruik van een V8 met twee turbo’s. Althans, als het model in productie zou gaan. Ook zou je kunnen kiezen voor een volledig elektrisch aangedreven Atlantic die gebruik had moeten maken van vier elektromotoren. Het exemplaar uit de video beschikt over geen enkele vorm van aandrijving. Bovendien zou de Atlantic ook goedkoper zijn geweest dan de Chiron.

Hoewel het idee van de aandrijflijn de traditie heeft doorbroken, is het ontwerp van de Atlantic nog steeds 100% Bugatti. Het is een eerbetoon aan de iconische Type 57 en daarom zien we een opvallende middellijn, net als de Type 57 destijds had. Binnenin lijkt de Atlantic veel op de Chiron met een vergelijkbaar stuur en instrumentenpaneel. Een opvallend verschil is het instrumentenpaneel / de middenconsole, die zeer dun is ontworpen.

De Atlantic in de video lijkt klaar voor productie, ware het niet dat Bugatti nooit groen licht kreeg om over te gaan tot productie. Bugatti ontwikkelde de Atlantic net vóór het dieselschandaal van Volkswagen. Hierdoor werden veel projecten in de wacht werden gezet, inclusief de Bugatti Atlantic.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.