[VIDEO] Dit is de ABT Audi RS6+ Nogaro Edition met 735 pk!

[VIDEO] Dit is de ABT Audi RS6+ Nogaro Edition met 735 pk!

We hebben inmiddels al een hoop mooie producten van ABT Sportsline gezien en iedere keer weten zij zichzelf tóch weer te overtreffen. Ditmaal kijken naar een ABT RS6+ op basis van een Audi RS6 Nogaro Edition.

Het grappige is dat de Audi RS6 Nogaro Edition tot stand is gekomen in samenwerking met ABT Sportsline. Toch hebben ze bij ABT nog iets achter de hand gehouden want de ‘standaard’ RS6 Nogaro heeft een niet misselijke 705 pk en 880 Nm aan koppel ter beschikking, maar de RS6+ Nogaro Edition heeft toch nog 30 paarden extra. Daarnaast levert de 4,0-liter V8 een maximaal koppel van 920 Nm waardoor het 0 tot 100 km/h sprintje al na 3,1 seconden geklaard is.

De Nogaro Edition is naast zijn kleur te herkennen aan zwarte details, extra geblindeerde ruiten, 21 inch velgen en een titanium sportuitlaat. De ABT RS6+ is herkenbaar aan het aerodynamica pakket, dat onder andere bestaat uit het carbon fiber werk in de vorm van een splitter, extra lipjes, spiegelkappen en spoiler. Wie anders dan Auditography mocht de auto op de gevoelige plaat vastleggen schoot bovenstaande video. Enjoy!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.