[VIDEO] Dit is de 1000pk sterke Dodge Demon Hennessey!

[VIDEO] Dit is de 1000pk sterke Dodge Demon Hennessey!

We weten al een tijdje dat Hennessey hun zinnen heeft gezet op een Dodge Demon met een vermogen van 3 nullen. En nu zijn daar bewegende beelden van!

De meest krachtige Dodge Challenger ooit was al geestelijk gestoord. 840 pk en 1040 Nm met  het een brullende supercharger die je doet denken aan een zwaar op hol geslagen naaimachine. Maar Hennessey moet weer even laten zien hoe groot hun ‘cohones’ zijn en pretendeerde een 1.000pk+ Dodge Demon op de wereld te kunnen zetten.

En de vraag naar een Demon met een ‘four figure output’ is er, dus 1 + 1 = 2! Een 1.500pk pakket is beloofd, maar voor nu komen ze met een 1.000pk sterke Dodge Demon. Wat deze brute rakker kan? Onder andere een kwart mijl in 9,1 seconde (heel belangrijk voor de Amerikanen).

De HPE1000 Demon, zoals Hennessey hem officieel noemt, kan zo hard huilen dat een roedel wolven er spontaan van door gaat met de staart tussen de benen en wij hebben daar beeldmateriaal van. Van de HPE1000 Demon uiteraard, want we zijn geen Animal Planet. Dus, volume op standje ‘maximaal’ en ga er voor zitten.

Dodge Demon Hennessey

Dodge Demon Hennessey

Dodge Challenger Demon

Dodge Challenger Demon

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.