Dit Aziatische land komt nu met hun eerste hypercar

Dit Aziatische land komt nu met hun eerste hypercar

Eén van de laatste landen waar je een nieuwe auto van verwacht. En al helemaal een hypercar!

Vijf jaar lang bleef deze wagen achter de doeken. Het ontwerp en de ontwikkeling werd voor een groot deel gefinancierd door het Afghaanse ministerie (ATVI) en diverse andere partijen. Je leest het goed, een auto uit Afghanistan. Misschien wel het laatste land waar je het van verwacht.

Afghanistan heeft het al een tijdje lastig, maar voor de vermogende Muhammad Raza Ahmadin is dat geen reden om te stoppen . Hij wilde zijn eigen ‘Batmobile’ bouwen, en dus kwam hij er. De Entop Mada 9 moet ‘de nieuwe standaard’ uit Azië worden. Natuurlijk horen we wel vaker zulke grote woorden, maar de auto is al wél rijdend in Kabul gespot. Dat is heel wat!

Wat is de Mada 9 precies?

Momenteel hebben we alleen deze beelden in de sneeuw. De mannen in de video praten over een bijzondere ophanging, die inspiratie nam uit de ‘koningsklasse’. Hierbij lopen de veren van de onderste draagarm naar de bovenkant van het chassis. Mocht het je nog steeds niets zeggen, het betekent dat de Mada 9 flink heen en weer geschud kan worden.

Mada heeft nog weinig losgelaten over andere specificaties van de auto. De tegenvallende uitlaat en piepende remmen laten nou geen geweldige indruk achter. Waar hebben we, in godsnaam, mee te maken?

Voor nu blijft de Entop Mada een groot vraagteken. Maar meer details over dit project volgen al snel. Over een paar weken presenteert het team de auto tijdens een tentoonstelling in Qatar. Voor nu moeten speculeren we erop los met de beelden die we krijgen.

https://youtu.be/grhsdw58Vx0
Bron: © Our Afghanistan / YouTube

Stijn Dekker

Stijn is al 24 jaar gepassioneerd over auto's. Van een Jaguar E-type tot een Hyundai i20n en alles daar tussen!