[VIDEO] Deze Opel Kadett heeft 1250 pk!

[VIDEO] Deze Opel Kadett heeft 1250 pk!

1250 pk voor een Opel Kadett? Ja, het kan!

De twee liter viercilindermotor levert normaal gesproken een maximaal vermogen van 156 pk. Het klinkt nu misschien niet veel, maar het was genoeg om van de Opel Kadett GSi halverwege de jaren 80 het krachtigste model in zijn segment te maken. Opel had in die tijd zelfs een behoorlijke reputatie door het bouwen van geweldige kleine motoren, waarbij kracht werd gecombineerd met betrouwbaarheid en, later toen het relevanter werd, een redelijk brandstofverbruik als geen ander.

Deze specifieke Opel Kadett die je hier ziet heeft, ondanks zijn redelijk standaard uiterlijk, nog maar weinig gemeen met het origineel. Toch wordt dat vermoeden ontkracht zodra de Kadett begint te accelereren. Eerst langzaam, want zo moet je 1250 pk sterke auto behandelen, maar zodra de wielspin beheersbaar wordt, kan de getunede Opel al zijn kracht naar het wegdek overbrengen.

Nul tot 100 km/h duurt iets minder dan vijf seconden, maar 100 km/h tot 200 km/h duurt echter slechts 4,61 seconden. Dat betekent dat 0 naar 200 km/h minder dan tien seconden duurt, en 0 naar 300 km/h neemt 15,72 seconden in beslag. Bi-zar!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.