[Video] Deze omgebouwde Kangoo is een gestoord driftmonster!

[Video] Deze omgebouwde Kangoo is een gestoord driftmonster!

Renault Kangoo + Mercedes turbodiesel + supercharger + achterwielaandrijving + sneeuw = dikke pret!

Het is zaterdag, de zon schijnt een beetje, een hele schare aan racewagens gaan 24 uur lang hun gang ergens in Frankrijk, en jij zit thuis met je telefoon in je handen, op zoek naar vermaak. Nou, geen paniek, want van dit filmpje gaan je lendenen gegarandeerd tintelen.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet zoveel soeps, zo’n Renault Kangoo, maar vergis je niet. Dit bestelkarretje is namelijk onder handen genomen door twee Zweedse broers. En wanneer ik “onder handen genomen” zeg, bedoel ik dat ook tot diep in het kwadraat. Allereerst verwisselden ze de tamelijk lachwekkende krachtbron voor een 3-liter zescilinder turbodiesel van Mercedes, die stukken beter past bij zo’n sjouw-ezel! Daarnaast zit de standaard turbo er niet meer op, omdat de Scandinaviërs er liever een HX40 Super van Holset op zagen. De kers op de taart is een supercharger, die het totaalvermogen zo tussen de 400 en 500 pk brengt. Gezellig!

Dat de Kangoo een bijeenraapsel van onderdelen ware lapjeskat is, blijkt overigens ook uit de de achterzijde van de wagen. De standaard achteras is namelijk vervangen door een exemplaar dat van mijn eigen “autootje” af komt, en tevens de trots is van iedere Zweed in het ons bekende universum. Ik heb het over de Volvo 940, die in mijn leven liefkozend de “SS Indestructible” wordt genoemd. Om te driften is achterwielaandrijving immers een must, en hoe kan dit beter dan met een achteras van onwaarschijnlijk sterk Zweeds metaal? Dat het voor de knutselaars product uit eigen land was, zal ongetwijfeld ook hebben meegeholpen in het proces!

Kijk en geniet!

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.