[VIDEO] Deze Lamborghini Aventador is OORVERDOVEND!

[VIDEO] Deze Lamborghini Aventador is OORVERDOVEND!

Je wordt niet elke woensdagavond gebeld met de vraag of je een Lamborghini Aventador met Akrapovič wil komen filmen, maar afgelopen woensdag was dat toch echt het geval!

Bij de naam Wheelclinic denk je wellicht niet direct aan een bedrijf dat zich ook met andere zaken bezighoudt dan met wielen. Het in Nijkerk gevestigde bedrijf verzorgt naast de bekende velgenmerken – zoals Vossen, Novitec en BRABUS – namelijk ook de nodige verlagingssets, bodykits en uitlaatsystemen. In dit geval is deze Lamborghini Aventador voorzien van enkele carbon fiber afwerkingen en is er een flinke vleugel van Mansory geplaatst. De leukste aanpassing is echter het Akrapovič uitlaatsysteem dat zó hard klinkt dat je mijn collega Pieter in het filmpje hierboven amper meer kunt verstaan.

De Lamborghini Aventador wordt aangedreven voor een 6,5-liter V12 met 700 pk en 690 Nm aan maximale trekkracht. Onder ideale omstandigheden kun je de 100 km/h bereiken binnen 2,9 seconden en is een topsnelheid van 350 km/h ook geen enkel probleem. Met de gedane aanpassingen bespaart je een aantal kilo’s doordat de gebruikte materialen een stuk lichter zijn, en bovendien voegt het nieuwe uitlaatsysteem ook nog eens zo’n 10 pk en 30 Nm koppel toe. Al kies je natuurlijk voor zo’n uitlaat vanwege het geluid, man wat klinkt ‘ie goed!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.