[Video] Deze krankzinnige Golf gaat harder dan een Koenigsegg One:1!

[Video] Deze krankzinnige Golf gaat harder dan een Koenigsegg One:1!

En een Bugatti Chiron, en een BMW M5, en een Kawasaki Ninja. Jawel, dit ding is f*cking gestoord!

Alle nuance gaat voor dit voertuig even uit het raam, dus excuseer het taalgebruik. Als je deze alledaagse Golf II ergens in een dorpje zou tegenkomen, keek je er niet twee keer naar om. Okay, wij misschien wel, door onze voorliefde voor schattige autootjes. Vergis je echter niet, want mocht je deze Golf van Boba Motoring tegen het lijf lopen, dan is hij allesbehalve schattig. Het is misschien wat vroeg om te claimen dat dit de krachtigste ‘sleeper’ Golf op de aardbol is, maar de kans is vrij groot dat hij wel degelijk in dat rijtje thuishoort.

Dat is ook direct het mooie van zulke sleepers. Neem een doodnormale auto, verander op de buitenzijde na alles; geen mens die ook maar een seconde verwacht dat je zelfs de snelste wagens op aarde eruit kan trekken! Deze Golf in het specifiek is daar misschien wel het ultieme voorbeeld van, want zelfs de scriptschrijvers van Fast & Furious zouden zo’n exemplaar niet kunnen bedenken. Zie het vermogen van het blok als de moordlustige draak die de prinses in de toren moet beschermen: verscholen, maar klaar om alles en iedereen van kant te maken.

Genoeg gepraat: tijd voor keiharde cijfers! De 2-liter zestienklepper die in de MkII ligt, produceert maar liefst 1233 pk en 1094 Nm koppel! Dit is alles te danken aan een enorme turbo voor extreme tuners, die opereert op 64 PSI, omgerekend ongeveer 4,4 bar druk. De auto vliegt van de lijn door een sequentiële zesbak en een subtiel leeggewicht van 1.180 kg. Oh, en als ik zeg vliegen, bedoel ik ook letterlijk vliegen. Hij knalt namelijk weg met zo’n bizarre snelheid, dat hij in net iets meer dan 5,5 seconden aan de 200 km/u zit. De topsnelheid ligt rond de 350 km/u, en de 1/4-mijl rijdt hij zelfs in precies 8,69 seconden!

Boba Motoring heeft hun hele YouTube kanaal de afgelopen jaren volgegooid met video’s van hun monsterlijke Golfjes, dus als je bovenstaande video hebt bekeken, smul dan vooral even verder!

Golf Mk2 Boba Motoring

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.