[Video] Deze getunede Mercedes-AMG GT S rijdt in 10,5 seconden 1/4-mijl!

[Video] Deze getunede Mercedes-AMG GT S rijdt in 10,5 seconden 1/4-mijl!

YouTuber Gumbal heeft weer eens wat te smikkelen voor ons! Draai die speakers maar vol open!

Wie zich niet stoort aan een beetje motorische oorporno, is bij onze vrienden uit Affalterbach aan het juiste adres. Als de geschiedenis ons één ding leert, dan is het wel dat de mannen van AMG een verbijsterend goed blok maken. Teleurstelling is dan ook wel het laatste woord dat in mij opkomt wanneer ik aan ze denk. Kan eigenlijk ook niet anders, als je hun cv bekijkt. Denk bijvoorbeeld eens aan auto’s als de C63, of de SLS AMG, dan snap je precies wat ik bedoel.

En dan heb je AMG GT S, die een beetje uit de toon valt. Qua design is het een schitterende wagen, die redelijk wat wegheeft van de SLS, maar op motorisch gebied is het een beetje een slapjanus. 510 pk is zeker niet weinig, maar vergeleken met de vermogenshoertjes van tegenwoordig, is het ook bepaald geen uitblinker. Om het in andere woorden te zetten: er is nog genoeg ruimte voor verbetering!

Tenminste, zo stel ik me voor dat PP-Performance — o.a. bekend van dit filmpje — over de GT S dacht, want mijn hemel hebben zij die eens goed aangepakt! De 4-liter biturbo V8 is ongeveer 50% sterker dan het standaard exemplaar, wat betekent dat er niet 510 pk, maar 760 pk uit wordt geknald. Over de topsnelheid durf ik niet te speculeren, maar iets zegt me dat ze de begrenzer van 310 km/u er ook af hebben gehaald.

Drag-tijden klinken veelal waanzinnig spannend, maar 10,5 seconden voor ongeveer 400 meter, wat moet je je daar nu precies bij inbeelden? Zo’n GT S is toch al bloedverziekend snel, dus hoe groot kan dat verschil nu zijn? Nou, héél groot! Er wordt namelijk een seconde van de tijd afgesnoept. Je hebt dus meer dan gelijk als je denkt dat de AMG GT S van zichzelf al een pittig karretje is, maar met de tuning van PP-Performance gaat hij regelrecht naar een ander niveau, en misschien zelfs wel een andere dimensie!

De auto’s die tijden in de 10 seconden rijden kunnen we namelijk categoriseren onder “batshit insane!”. Zo heeft de 458 Speciale bijvoorbeeld 10,7 seconden voor het sprintje nodig, terwijl een Model S P100D in ‘Ludicrous Mode’ er 10,5 seconden over doet. De AMG GT S van PP-Performance bevindt zich dus overduidelijk in goed gezelschap!

Lekker overdreven, lekker snel, wat wil je nog meer?

5b83ee60f767d0b1f7e105ce30b24c0f

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.