[VIDEO] Deze Ferrari 458 Speciale met ‘gated shifter’ klinkt hemels

[VIDEO] Deze Ferrari 458 Speciale met ‘gated shifter’ klinkt hemels

De uitvoering die er nooit kwam

Ja, deze Ferrari 458 Speciale krijgt wat geen enkele Speciale (of zelfs Italia) van huis uit meekreeg: een handgeschakelde bak. 458-eigenaren hebben nooit mogen genieten van de drie pedalen. Het model was simpelweg niet gemaakt voor de bak, en dat is natuurlijk enorm balen. Gelukkig voor ons had een klein bedrijf uit notabene Amerika tijd over.

Modificata richt zich op het leveren van een zogenoemde “visceral driving experience”. Wat dat ook mag betekenen, maakt ons niet zo veel uit. We zijn ze dankbaar voor hun laatste project. Want ze bonjourden de zeventraps dual-clutch uit de 458, en vervingen die met een zestraps handbak. Natuurlijk in Ferrari-stijl met een open gate principe. Hoor je dat geluid al?

Een proefrit in de handgeschakelde 458 Speciale

Het resultaat mag er zijn: een 597 pk sterke V8 die in alle vrijheid door de versnellingen kan gaan. Met wat ervaren voetenwerk breng je al dat vermogen naar de achterbanden. Heerlijk! In de video neemt een medewerker de Italiaan voor een rondje op privéterrein. De handbak is zelfs gesynchroniseerd met het getalletje in het dashboard. Maar goed, we adviseren dat je de video gewoon zelf kijkt. En misschien zou ik het volume even wat hoger zetten.

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.