[Video] Deze elektrische straatraket rijdt 378 km/u!

[Video] Deze elektrische straatraket rijdt 378 km/u!

Lucid trok de begrenzer van hun Air, want 350 km/u was nog niet snel genoeg.

Voor ik begin, wil ik even melden dat ik waarschijnlijk even verward——zo niet verwarder——was als/dan jullie, toen ik deze video zag verschijnen. Sterker nog, ik was ervan overtuigd dat het dezelfde video was, totdat de opening credits over het scherm rolde. De EV start-up zelf helpt namelijk alle onduidelijkheid vrijwel direct de wereld uit, door terug te verwijzen naar hun eerdere record, waar we in April al over schreven. De Lucid Air ging toen al met een snelheid van 350 km/u al zoevend de oval over, en om nu nog een tandje bij te zetten toont wel van ongelooflijke wilskracht.

Het is echter noodzaak om te beseffen dat de Lucid Air, zoals hij hier rijdt, lichtjaren verwijderd is van het eindproduct. Niet alleen omdat hij nog met geen mogelijkheid op het luxe object lijkt dat ons wordt beloofd, maar ook omdat de er überhaupt nog geen productie in zicht is. Dit klinkt lichtelijk overdreven en misschien zelfs treurig, maar het is de brute waarheid. Ondanks dat Lucid Motors al plannen heeft om in 2018 hun eerste wagens op de markt te brengen, is er nog altijd geen fabriek om ze te verwezenlijken.

In het immer kleiner wordende geval dat de plannen zullen doorzetten, kunnen we op een aantal dingen rekenen. Op finanieel gebied betekent het voor de consument dat ze moeten rekenen op een basisprijs van zo’n $52.000. Hiermee koop je de 400 pk sterke variant, die een geschatte actieradius heeft van 390 km. Voor een goed aantal zakken geld meer, staat de 1.000 pk sterke uitvoering voor je deur, die pocht met een actieradius van 640 km. Toch verwachten wij dat dat extra bereik in de praktijk zal verdwijnen als sneeuw voor de zon, aangezien de batterijen, dankzij 2,5 keer zoveel vermogen, sneller leeggezogen zullen worden dan een door muggen getergde, barbecuende familie aan een Italiaans meer.

Zou het nog lang duren voordat ze de 400 km/u aantikken?

Lucid Air

Lucid Air

Lucid Air

Lucid Air

Lucid Air

Lucid Air

Lucid Air

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.