[Video] De snelste elektrische auto op aarde doet een rondje Nürburgring!

[Video] De snelste elektrische auto op aarde doet een rondje Nürburgring!

En nu maar hopen dat ze geen “Lamborghini’tje plegen” en met de rondetijd gekloot hebben!

Natuurlijk niet! Je las immers afgelopen November al over deze razendsnelle Nio EP9 en weet exact wat hij wel en niet kan! Zo wordt er bijvoorbeeld geroepen dat hij tweemaal zoveel downforce heeft als een F1 wagen. Verklaart dat het ronderecord? Deels! Ongetwijfeld zullen ook de batterijen het een en ander hebben ontketend, want dankzij een vermogen van 1360 pk en het koppel van 1480 Nm is het — waarschijnlijk letterlijk — een bloedstollend snelle machine.

Als bedrijf kun je overigens heel makkelijk met cijfers gooien, maar in een tijdperk waar technologie boven alles gaat, is beeldmateriaal een vereiste. Daarom is er geen betere manier om de sceptici te overtuigen, dan te aan te komen wandelen met een stevig portie camerawerk. Dat het even heeft mogen duren, zullen we ze vergeven, want in de tussentijd bewezen ze al dat de Nio EP9 niet zomaar een suf projectje is. Op COTA vestigden ze namelijk twee ronderecords: eentje met, en eentje zónder coureur.

Check de video, en beslis zelf maar of het een hoax is!

Nio EP9 COTA

Nio EP9 COTA

Nio EP9

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.