[VIDEO] De Rolls-Royce Cullinan is geen 1 april grap, hij komt echt!

[VIDEO] De Rolls-Royce Cullinan is geen 1 april grap, hij komt echt!

Rolls-Royce Cullinan – The Final Challenge

Rolls-Royce Cullinan is almost ready to be released to the world. Only one epic trial stands in its way. Let the Final Challenge begin. #RollsRoyceCullinan https://bit.ly/2GVDTZV

Geplaatst door Rolls-Royce Motor Cars op vrijdag 13 april 2018

Eerder berichtten we jullie over de SUV in spe van Rolls-Royce, de Cullinan. De testauto’s konden ons nog niet echt bekoren en ook van de beelden die we nu hebben, krijgen we het niet echt warm.

Maar, deze P.C. Hooftstraat-schuifelaar gaat er komen binnen nu en een paar maanden. De 6,75 liter sterke grote V12 heeft de naam Cullinan meegekregen. En juweliers snappen meteen waar die naam vandaan komt, maar laten we het je even uitleggen. De Cullinan-diamant is een 621 gram wegende diamant die als inspiratie heeft gediend voor deze RR-SUV. De diamant is geslepen tot in perfectie, maar wij zien de perfectie op dit moment nog niet terug in de Phantom met ruimte voor de Golden Retriever in de achterbak.

De Cullinan is drie jaar lang getest in alle, maar dan ook alle, weersomstandigheden en hij moet elk terrein aan kunnen en deze video moet die bewering kracht bijzetten. ‘Kracht bijzetten‘ moet wel goed komen, want de 571 pk en 900 Nm die de V12 produceert in de huidige Phantom, maakt het een onverwachts snel vrachtschip, je kan namelijk al flappentellend in 5,3 seconden naar de 100 koekeloeren. Dat moet met de Cullinan dus ook wel goed komen.
En dan komen we toch weer op het prijskaartje en zijn concurrenten: Reken op een bedrag tussen de €250.000,- en €300.000,- voor je decadente terreinwagen. De keuze tussen dit, een Lamborghini Urus of een huisje plus een Jeep Grand Cherokee SRT-8 voor de deur wordt dan toch wel weer een heel lastige…
Rolls Royce Cullinan
Rolls Royce Cullinan

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.