[VIDEO] De nieuwste Gymkhana met Subaru GL Wagon is bizar!

[VIDEO] De nieuwste Gymkhana met Subaru GL Wagon is bizar!

Pak de popcorn maar! Travis Pastrana drift met een straaljager, helikopter én een monstertruck.

Voor wie nog niet bekend is met de Gymkhana-video’s: iedere editie wordt een stad afgesloten voor krankzinnigste acties. Bekend geworden met de inmiddels iconische Ken Block, die keer op keer met rokende banden het onmogelijke deed. Iedere Gymkhana overtreft de vorige, en ook deze Florida-editie zal je verbazen.

Travis Pastrana in Subaru met 874 pk én actieve aero

De hoofdrol is ook dit jaar weggelegd voor Travis Pastrana. De 39-jarige Amerikaanse coureur werd aangewezen als opvolger van Ken Block, en bewijst genoeg talent te hebben. Hij begon zijn carrière als motorcrosser, maar stapte al snel over op vier wielen.

Voor deze editie van Gymkhana krijgt Pastrana een Subaru-stationwagon onder zijn kont. Misschien heb je hem eerder gezien tijdens het Goodwood Festival of Speed. Er is nog maar weinig over van de Subaru GL-wagon uit 1983. De ‘Family Huckster’ heeft nu 874 pk (!), vierwielaandrijving én een actief aerosysteem. Ook het chassis is volledig van koolstofvezel.

Geniet van 10 minuten aan Gymkhana actie!

Bron: © Hoonigan

We zien donuts rondom een monstertruck (die een handstand doet?), sprintjes tegen een straaljager én natuurlijk een enorme sprong. Achteraf bleek Pastrana nog wel last te hebben van zijn mislukte basejump. Hij landt, na wat seconden in de lucht te hebben gehangen, vol op de neus van de Subaru. Het levert in ieder geval spectaculaire beelden op!

Bron: © Hoonigan

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.