[VIDEO] De nieuwe Ford Focus RS als taxi: Only in Norway!

[VIDEO] De nieuwe Ford Focus RS als taxi: Only in Norway!

Bel je een taxi, dan denk je dat er een Mercedes E-klasse of een Volkswagen Passat Variant voor komt gereden. Niet aan een 350 pk sterke Ford Focus RS en toch kan dit zomaar gebeuren in Odda, Noorwegen. 

In autoland wordt vol lof gesproken over de Ford Focus RS, over de dagelijkse bruikbaarheid maar ook de mogelijkheid om daarnaast lekker rond te sjezen. En Evald Jåstad kan dit beamen. Hij is de taxi-chauffeur die zijn klanten de hele dag van hot naar haar brengt in een knalblauwe Focus RS. De lokale bevolking heeft de auto al omgedoopt tot ‘Blue Lightning’ en dat snappen wij wel. Ook toeristen weten Evald te vinden, want hij staat bekend als de taxi-chauffeur die van een doorsnee ritje door de bergwegen de rit van je leven kan maken.

De Ford Focus RS klappert binnen 4,7 seconden naar de 100. Evald omschrijft zijn rijstijl als ‘gebalanceerd en kalm’, maar af en toe laat ie het potentieel van de 2,3 liter Ecoboost-motor los. Zou hij de auto eens van jetje willen geven in ‘Drift Mode’ als we hem een fooi geven? En mocht je het nog niet opgevallen zijn, check het kenteken eens! It’s all in the details.

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.