[VIDEO] De nieuwe BMW M5 produceert meer dan 600pk!

[VIDEO] De nieuwe BMW M5 produceert meer dan 600pk!

Veel autoproducenten zijn erg voorbarig met hun catalogus-vermogens. In praktijk blijken de auto’s minder vermogen te hebben dan beloofd. De Duitse producenten echter, geven meer dan eens te bescheiden vermogens op. 

BMW bijvoorbeeld heeft er een handje van de nietsvermoedende consument meer peekaatjes te bezorgen dan gepland. De 4,4 liter M60-motor bijvoorbeeld kreeg volgens de fabrieksopgave 282 pk mee, maar op de rollenbank was 300 pk geen uitzondering. Een positief verschil van een procentje of 6 – 7. En bij de twinturbo-beul die die naam F90 M5 draagt, is het niet anders. De 4,4 liter V8 zou een mooi afgeronde 600 pk moeten laten zien op de computer bij een AWD-test op de bank, maar het scherm liet toch echt 625 pk zien. 25 pk meer lijkt niet veel, maar onderschat het niet! Misschien moeten we door deze nieuwe informatie de M5 ook eens opnieuw aan een 0 – 100 testje onderwerpen, misschien gaat ie wel sneller naar de 100 dan 3,6 seconden!

Ook het koppel is ondergewaardeerd, geen 750 Nm aan koppel, maar 825 Newtonmeters om de straattegels eruit te trekken. Dus, geen 600 pk / 750 Nm, maar 625 pk / 825 Nm. BMW maakt rijden geweldig, zeker met zo’n verrassinkjes!

Zo, onze lofzang voor Duitse autobouwers is bij deze weer klaar. Houdoe!

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.