[VIDEO] De nieuwe Audi Q8 rechtstreeks uit de configurator!

[VIDEO] De nieuwe Audi Q8 rechtstreeks uit de configurator!

De nieuwe Q8 is deze week gearriveerd in Nederland en menig ondernemer/grootgeldbezitter wordt op dit moment uitgenodigd om zijn of haar favoriete vlaggenschip samen te stellen.

En dat samenstellen van, of configureren, gaat er sinds kort heel anders aan toe dan dat je gewend bent. Ik was te gast bij Audi Sport Eindhoven, onderdeel van het van den Udenhout-concern, om een Audi Q8 te komen samen stellen in de ‘nieuwe stijl’.

En nieuw is het zeker. Want ging je vroeger een nieuwe auto samen te stellen, dan kreeg je een kop koffie, ging je met de verkoopadviseur zitten en kruiste je op een computerscherm alle opties aan die je wilde. Kleurstaaltjes van het exterieur en proefjes van de lederen bekleding waren de enige ervaring die je veelal kreeg. Hoe de opties er verder in werkelijkheid uit zagen, ervoer je veelal pas toen je zelf samengestelde auto al aflever-klaar voor je neus stond.

Maar de techniek is heel erg verandert de afgelopen tien jaar en het configureren van een auto kon daar niet bij achterblijven. Audi heeft daarom de 3D-configurator in het leven geroepen en het is geen understatement als ik zeg dat deze tool van formaatje ‘ongelooflijk gaaf’ is. Mijn Q8 begon als ’50 TDI’, een saaie, grijze, optieloze olifant, maar na een S-line pakketje was het vlaggenschip al meer een streling voor het oog. Ander lichtmetaal en al het chroom in het zwart uitgevoerd, begon hij al de perfectie te naderen en het mooie van de 3D-configurator is dat je de auto 360 graden kunt draaien, van linksonder naar rechtsboven en van de velgen tot het panoramadak, vanuit alle hoeken kun je je ‘nieuwe’ auto bewonderen.

Na een aantal exterieur-kleuren te hebben geprobeerd en het interieur meerdere malen aan te hebben gepast, reed daar eindelijk ‘mijn’ perfecte Audi Q8 door het beeld. Om een order te bevestigen moest ik eerst even een offerte van bijna €139.000,- ondertekenen. Ik heb als ondernemer niets te klagen, maar deze halve hypotheek kan ik nog niet aftikken, dus het bleef bij deze hele toffe ervaring. Een nieuwe auto is altijd al een feestje geweest, maar deze vorm van het samenstellen van je toekomstige auto maakt je bij het samenstellen al zenuwachtig voor de aflevering. (En het zorgt ervoor dat je je rekening nog iets meer plundert).

Nog geen tastbare Audi Q8 dus, maar ik een afspraak gemaakt voor een review van de Audi Q8, dus ben je daar benieuwd naar, blijf dan zeker in de buurt! En twijfel jij over de aanschaf van een Audi Q8? De productspecialisten van Audi Sport Eindhoven vertellen je graag alles wat je wil weten over de allernieuwste Audi-telg!

Audi Q8

Audi Q8

Audi Q8

Audi Q8

Audi Q8

Audi SQ8

Audi SQ8

Audi SQ8

 

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.