[VIDEO] De M5 Touring die BMW niet wilde bouwen..

[VIDEO] De M5 Touring die BMW niet wilde bouwen..

De M5 E60 is in meerdere opzichten een legendarische wagen, de blubberdikke V10 is een van de redenen. Je zou zeggen dat er met de F-serie weer een M5 Touring zou komen. Maar BMW gooide hun kont tegen de krib en deed hier niet aan mee. 

Tranen met tuiten natuurlijk, want nu kunnen de Golden Retrievers niet gezamenlijk in de achterbak! ‘Moeten we wat aan doen’,  klonk het bij Aulitzky Tuning. En zo begon het project om het hart en de vitale organen van een F10 M5 in een F11 Touring te bonjouren!

Hoe? Simpel, men neme een BMW 550i Touring met lage kilometerstand en de gehele aandrijving, bak, motor en assen van een F10 M5 mochten aanstalten maken om plaats te nemen in de ‘about-to-be-M’. Wie denkt dat dit met een paar avondjes werk gedaan is, vergeet het maar. Geen plug & play-praktijken hier. De F10 M5 heeft 33 controle-modules, waarvan 7 gerelateerd zijn aan de aandrijving. En om deze systemen harmonieus te laten samenwerken, daar zijn veel, heel veel avonduurtjes aan gespendeerd!

Maar, na maanden vloeken en tieren kwam de motor tot leven. En als je denkt dat dat in de 560-pk gebeurde, think again! Twee nieuwe carbon luchtinlaten en twee knalgroene intercoolers verraden dat er serieus gesleuteld is aan deze motor. Twee aangepaste M5-turbo’s van Garrett maken de tuning een heel eind compleet en het resultaat is weerzinwekkend: 800 pk & 800 Nm aan koppel.

Een volledig custom uitlaatsysteem kon niet achterblijven, het mag gehoord worden dat er veel werk in deze auto zit. Neidfaktor, een interierbouwer gevestigd bij onze oostelijke buren heeft een heel smaakvolle combi gemaakt tussen alcantara en groene stiksels. Aanwezig, maar niet overdreven. En voor de opvallende kijker, de zware BMW-fabrieksstoelen zijn ingewisseld voor een setje Recaro’s om te voorkomen dat je kont van de stoel afschiet terwijl je weer zijwaarts door een bocht glijd.

Om de auto nog opvallender te maken, zijn er aan de buitenkant nog een carbon splitter, sideskirts en diffusor gemonteerd. De 20 inch wielen maken het plaatje zo, dat het ongetrainde oog niet door heeft dat hier een hele serieuze Touring voor hun staat. Enkel de knalgroene remklauwen verraden enigzins dat dit een feestnummer is. Maar de term ‘sleeper’ is hier wel op zijn plek, vind je niet?

Het moge duidelijk zijn, met alle concurrentie in station-supercarland moet BMW wel weer met een F90 M5 Touring op de proppen komen!

BMW F11 M5 Touring

BMW F11 M5 Touring

BMW F11 M5 Touring

BMW F11 M5 Touring

BMW F11 M5 Touring

BMW F11 M5 Touring

BMW F11 M5 Touring

BMW F11 M5 Touring

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.