[VIDEO] De Golf R420: Volkswagen, breng hem op de markt!

[VIDEO] De Golf R420: Volkswagen, breng hem op de markt!

De Golf 7 heeft nog ongeveer een jaartje te gaan voor hij met pensioen gaat, maar Volkswagen laat de engineers nog volop spelen met de pretraket.

De Golf R400-concept is zo’n vier jaar geleden in China uitgebracht, maar door dieselgate ‘shit hit the fan’, waardoor het hele 2 liter-kanon linea recta de prullenbak in ging. Maar, er is licht aan het einde van de tunnel! Sinds een paar maanden is Volkswagen naarstig kilometers aan het maken met een Golf R met het vijfcilinder-hart van een Audi RS3 in het vooronder.

En het klinkt zo, zo verdomde lekker, maar wij weten niet wat Volkswagen met deze kogel wil gaan doen, behalve een hoop supercars het nakijken geven op de Ring. In de lijn der verwachting ligt een hybride-Golf, maar Volkswagen, asjeblieft, geef ons heden ons dagelijks brood en breng die Golf R420 op de markt! NU! Wat is er nu mooier dan met je opgeklopte Golf de Ferrari van de buuf en de AMG van de baas finaal zoek te rijden?

Tja, deze Golf R420 moet er komen, er zijn ook een Audi A1 Clubsport en Polo R WRC uitgebracht en er is nog geen Volkswagen-variant op de TT Clubsport…

Golf R420

Golf R420

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.