[VIDEO] De Golf 7 Harlequin: Maken of kraken?

[VIDEO] De Golf 7 Harlequin: Maken of kraken?

De Volkswagen Golf houdt de gemoederen goed bezig deze week, maar misschien is dit nog wel de meest spraakmakende model wat er op het wereldwijde web verschijnt: De Golf 7 Harlequin.

Het Harlequin-model vindt zijn oorsprong in de jaren 50′, toen een Kever in de vier basiskleuren een brochure sierde, deze was voorzien van plaatwerk van vier verschillende bouwjaren van de Kever, in vier verschillende kleuren. Maar tot de jaren 90′ bleef het bij die brochure. Op dat moment is het model door Volkswagen verwezenlijkt door in Mexico net geen 300 Golfjes 3 te produceren in de carnavaleske kleuren. In Europa zouden er eind jaren 90′ oorspronkelijk duizend Polo’s met de gekke kleuren geproduceerd worden, maar de vraag was zo groot dat er uiteindelijk een paar duizend Polotjes af-fabriek in het kleurrijke jasje werden gestoken. En net als jij, heeft iedereen bij het zien van deze auto meteen een duidelijke mening.

Dit is een auto waar je echt niet omheen kan, als je hem ziet, kan het twee kanten op: Je vindt het supergaaf of je vindt het oer, maar dan ook echt oerlelijk. Veel mensen plaatsen de opmerking ‘Ben je naar de sloperij gereden en heb je van iedere kleur iets meegenomen?’ Ik spreek uit ervaring, want ik heb een tijdje in een originele Polo Harlequin rondgereden. (En toegegeven, hij staat nog steeds bij mijn ouders thuis).

Sinds die jaren 90′ is er geen Harlequin-uitvoering meer verschenen vanuit Volkswagen, maar Salomondrin, bij velen van ons wel bekend, wilde die kleurstelling toch graag op zijn Golf 7 GTI. En aangezien hij zwemt in het geld zoals alleen Dagobert Duck kan, heeft hij het gewoon gedaan. Een dikke middelvinger naar iedereen en aandacht overal waar je komt.

Ons oordeel? Zou het een Golf 7 op originele hoogte zijn gebleven met de standaard grijze, ‘kijk-ik-rij-een-Golf-in-de-lease’-velgen er nog onder, dan zouden wij bedanken, maar het feit dat het een GTI is met een verlaagd onderstel en uitgesproken aftermarket velgen, maakt dat hij volgens ons wel te doen is. Oh wacht, en hij heeft 300 pk! Actie vanaf 11:30!

Golf GTI Harlequin

Golf GTI Harlequin

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.