[VIDEO] De Ferrari F8 Tributo met Novitec uitlaat!

[VIDEO] De Ferrari F8 Tributo met Novitec uitlaat!

Fans van Ferrari zouden beweren dat het aanpassen van een steigerende paard ronduit godslasterlijk is, maar tuners zoals Novitec sleutelen al jaren met veel succes aan de auto’s uit Maranello. Het nieuwste project is afgestemd op de opvolger van de 488 GTB, de F8 Tributo.

Hoewel de Ferrari F8 Tributo van Novitec er bijna hetzelfde uitziet als de originele versie, heeft de supercar een aantal belangrijke veranderingen ondergaan. Om te beginnen werden de wielen vervangen door een grotere set die door Novitec in samenwerking met Vossen is ontwikkeld, met een afmeting van 21 inch aan de voorkant en 22 inch aan de achterkant. Er zijn maar liefst 72 kleurenschema’s om uit te kiezen bij het bestellen van deze gesmede wielen met hun dubbele vijfspaaks ontwerp, plus de mogelijkheid om te kiezen uit een gepolijst of geborsteld oppervlak. De F8 komt met ongeveer 35 millimeter dichter op de weg te liggen en kan eventueel worden voorzien van een liftsysteem om de auto weer met 40 mm te verhogen.

De 3,9-liter V8 twin turbo heeft normaliter een vermogen van 720 pk en 770 Nm koppel, en stijgt dankzij Novitec naar maximaal 802 pk en 898 Nm koppel. Zou genoeg moeten zijn om een 0 tot 100 km/h tijd van van slechts 2,7 seconden te realiseren, 0,1 seconden sneller dan het standaardmodel. Novitec heeft uiteraard ook een uitlaatsysteem ontwikkeld voor de F8, en het resultaat hoor je in de video boven aan deze pagina.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.