[VIDEO] De eerste Ferrari Purosangue laat V12 horen in Londen

[VIDEO] De eerste Ferrari Purosangue laat V12 horen in Londen

De Italiaanse SUV trekt veel aandacht in een glanzend Nero Purosangue

Maranello’s eerste SUV is de laatste tijd al uitvoerig besproken op het internet. Al had dat destijds te maken met wat onenigheid over wie nou zo’n ding kreeg. Nu worden de eerste Purosangue’s afgeleverd bij de dealers, en trekt dit zwarte model in Londen veel aandacht van omstanders.

Deze Ferrari Purosangue werd in de Britse hoofdstad uitgeladen voor de deur van ‘HR Owen Ferrari Mayfair’. Er is gekozen voor de nieuwe tint Nero Purosangue, een hoogglans zwart met donkerrode accenten.

Prestaties van een sportwagen

Ferrari’s eigen SUV heeft een 6.5-liter atmosferische V12, die ruim 725 pk en 716 Nm produceert. En het uiterlijk misleidt je misschien: in slechts 3,3 seconden sprint je naar de 100 km/u, met een topsnelheid van 310 km/u. Na 2.100 toeren is al 80 procent van de koppel beschikbaar en dat trekt hij flink door, met het heerlijke geluid van de V12 als ‘extraatje’.

Wie iets anders wilt dan bijvoorbeeld een Urus Performante (deze is zeker een ton minder), moet wel flink in de buidel tasten. Prijzen starten waarschijnlijk vanaf 390.000 euro voor de praktische vierdeurs van Ferrari. We zijn benieuwd naar je reactie. Zo op het eerste oog vinden wij de Ferrari Purosangue in ieder geval erg geslaagd!

Eerste beelden uit Londen

Laurits van den Broek

Laurits heeft een passie voor auto's en met name de snelle auto's van Lamborghini. Alleen jammer dat hij dagelijks met een Tesla Model 3 Performance (dat dan wel) naar werk gaat.