[VIDEO] De Audi RSQ8 op de Ring!

[VIDEO] De Audi RSQ8 op de Ring!

De Audi Q8 heeft zijn officiële debuut gemaakt in Nederland en het eerste wat benzinelucht-liefhebbend Nederland zei was ‘Waar blijven die ekte-ekte motoren!?’ 

Het antwoord hebben we nu voor je: De 4 liter V8 komt er aan, maar dan moet je wel de RS-badge kunnen betalen. En laten we de lucht meteen klaren: de auto die zijn platform deelt met de Lamborghini Urus is ook meteen de RS-badge waardig. Want, wij hebben de beelden even bekeken en de RSQ8 klinkt nagenoeg hetzelfde als de RS6.

Wij weten niet wanneer jij voor het laatst in een RS6 hebt gezeten of er eentje voorbij hebt horen razen, maar van het geklapper van die V8 krijgen wij kippenvel tot over onze oren. Conclusie: de RSQ8 wordt een SUV om naar uit te kijken.

Niemand weet nog hoeveel vermogen de power-SUV van Audi mee gaat krijgen, maar reken op minimaal 605 pk. En net als het vermogen, zal de vanafprijs ook niet misselijk zijn. Wetende dat een Lamborghini Urus je minimaal €275.000,-  kost dankzij Mark Rutte, gaan wij er vanuit dat een RSQ8 je zo tussen de €225.000,- en €250.000,- gaat kosten. Maar, dan heb je wel een Audi onder je kont waarmee je een Urus op zijn kont kunt blijven plakken.

De concurrentie, zoals de BMW X6 M, krijgt het in ieder geval zwaar te verduren, dat staat als een paal boven water!

Credits: CvdZijden

Audi RSQ8

Audi RSQ8

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.