[VIDEO] Dacia gaat budget-tanks maken!

[VIDEO] Dacia gaat budget-tanks maken!

Wij van Hart voor Auto’s hebben de laatste tijd veel gekke dingen gezien, maar deze Dacia Duster is iets wat we never nooit hadden verwacht!

Een Ford Raptor met zes wielen en een motor van jewelste, een Range Rover uitgedost als vliegdekschip, we dachten alles wel een beetje gehad te hebben, maar een ekte-ekte Dacia Duster offroader annex tank hadden we niet aan zien komen. Het lijkt een slechte scene uit de laatste delen uit de Fast & Furious-reeks die gaan komen, maar dit is kei-kats-hartstikke-echt!

Op de SEMA show komen verschillende gekke creaties voorbij en jullie kennen vast de video wel waarin Ken Block met zijn met rupsbanden bedeelde Subaru Impreza door de sneeuw jaagt. En zo niet, dan bij deze: KLIK!

Deze babytanks komen niet van Dacia zelf. Degene die deze Roemeense stofzuiger op hoge poten op zijn geweten heeft is, net zoals Dacia, een Roemeen en hij wil gekke crossovers/tanks bereikbaar maken voor de menigte en met een prijs van maar €10.700,- per set rupsbanden lijkt ons dat een plan dat moet kunnen slagen. Een uurtje schroeven en ze zitten eronder!

De downsides zijn dat je niet met 150 kilometer per uur op de linkerbaan kunt jagen en je ‘bandjes’ gaan geen 30.000 kilometer mee, maar he, je hebt dubbel, driedubbel zoveel lol met je Duster na het monteren van de grotere sloffen.  Beleving is het codewoord! We zouden het woord ‘tank’ overigens niet te serieus nemen. Een paintballgeweer kan deze budget-Renault wel aan, maar zwaarder geschut zouden we niet aanraden!

Dacia Duster Offroad

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.